Köpte äntligen en riktig Muurikka

stelhall-muurikkaDe flesta känner nog inte igen ordet Muurikka, det är nog inte jättekänt märke utanför just matlagningskretsar. Muurikka är ett ganska så populärt märke när det kommer till stekhällar och det är kanske det mest vanliga också.

En ordentlig stekhäll från Muurikka har länge varit en av mina drömköp. Första gången jag såg det var när Per Morberg stod i TV och lagade någon rätt på en jättepanna, då trodde jag att det var någon wokpanna bara. Jag trodde inte det fanns ett sådant utbrett sortiment på dessa järn, men nu i nästan två år har jag haft ett riktigt sug på en sådan anläggning.

Sen inföll Blackfriday och fick en riktigt fin Muurikka stekhäll som var nedsatt nästan 30%, så jag slog till direkt då det var en no brainer för mig. Det är ingen billig pjäs kan jag ju försiktigt säga. Det jag köpte var ett helt komplett sommarkök från Muurikka på 58 cm för gasolbrännare och jag är riktigt j**** nöjd just nu.

Om bara våren kan komma nu så hade jag varit ännu gladare, men jag funderar nästan på att starta upp den redan för att testa den. Det är dock ganska blåsigt kan jag tillägga och gott om regn/snö så det får vänta. Hoppas lite på att det kommer ett par dagar nu med 8-10 plusgrader, chansen finns helt klart att jag hinner testa den innan 2017. Men har inte allt för stora förhoppningar.

Får er som undrar så finns det mer att läsa på stekhällar.nu, ett tips är att också spana in Kryddburken.se som använder stekhäll ofta.