Köpt en ny cykeltrainer inför säsong 2017

Tacx cykeltrainer från cykeltrainer.nu

Äntligen har jag ersatt min gamla cykeltrainer med en sprillans ny Tacx Vortex Smart som ska ersätta min nu 6 år gamla cykeltrainer. Det är verkligen på tiden att den nu blir utbytt men det är ganska fantastiskt hur länge den faktiskt har hållit då jag säkert cyklar lätt 100-150 timmar varje vinter på trainern och det fungerar fortfarande.

Enda anledningen till att jag byter cykeltrainer nu är för att jag vill ha en med stöd för simulator och framförallt är det BKool programvaran jag vill ha stöd för. Jag tycker det är där man får bäst simulator för pengarna helt enkelt.

Cykeltrainers är egentligen inget jätte nytt, elitcyklister använder det på vintern och under uppvärmning inför tävlingarna sen flera år tillbaka men det är ändå ganska många som inte förstår hur himla bra dessa är under vinterhalvåret för oss som tränar cykling. Att ställa sig på en spinningcykel i november månad och veta att det är denna som man ska träna på under vintern så sjunker motivationen något enormt. Känslan går inte att jämföras med sin vanliga cykel.

Simulator och träningscykling på vintern ser jag som ett enormt plus för det är inte jättekul att bara stirra in i väggen när man cykeltränar och man tränar verkligen psyket på dessa maskiner. Min goda vän har en cykeltrainer med simulator, inte samma modell utan en i lite dyrare klass men det är ungefär samma ändå och när jag fick prova hans med BKool simulatorn så blev jag helt såld direkt.

Motivationen är ganska enkelt att hålla på topp i början men efter julen där någon gång så börjar det ta emot och jag tror en simulator kan göra mycket för min motivation att träna under vintern. Det blir nog ganska mycket roligare med alla tävlingslägen den programvaran har att erbjuda så det ska blir helt klart intressant och förhoppningsvis levereras den redan nästa vecka men det är inte så bråttom än för jag har ändå lite andra småsaker jag måste beställa innan jag kan dra igång min inomhusträning.

Checklistan ser ut så här

  • Beställt cykeltrainer. – check
  • Tvätta av cykeln och smörja upp alla delar.
  • Beställ ett ordentligt trainerdäck.
  • Måste försöka hitta ett svettskydd till ramen.
  • Måste även hitta en annan ordentlig bordsfläkt för den jag har nu väsnas alldeles för mycket, kassa hjullager eller något.